İmaj
İmaj...
Bu yazı gençler yani hayatın başlangıcındaki fertler için yazılmıştır. Politik bir amacı yoktur. Öküz altında buzağı arayanlar tarafından okunmaması salık olunur.
GİYİM
İçinde yaşadığı toplumun gelenek, görenek ve değer yargılarına göre giyinmeyen insanlar saygın bir konuma yükselemezler. Kitlelerde ortak bir kanaat oluşur. Bunun dışına çıkanlar yadırganır ve dışlanır.
Gençler nasıl giyinmeliyim diye tereddüde düştüklerinde kaymakam, belediye başkanı, öğretmen, müftü, imam, hekim, hukukçu nasıl giyiniyor diye etrafına bir göz atmalıdır.
Aşırı dar, aşırı frapan, aşırı dekolte giyim şekli sizi her zaman zor durumda bırakır.
KİŞİSEL TEMİZLİK
Dişi sararmış, burun kılları fışkıran, ter kokan, ense kılları yoğunlaşmış, çok uzun ve yağlı saçlı, aşırı makyajlı, uykulu suratlı insanlarla kimse yakın olmak istemez. Selam dahi vermez.
Kediler bile sabah olduğunda ön ayaklarıyla bedenlerini temizlerler. Teknolojinin ileri olduğu bir çağdayız. Günlük olarak tüm bedenin temizlemeyen insanlar artık kabul görmemektedir.
BESLENME
ABD'nin ürünü olan, fast-food olarak ifade edilen şeyler belki lezzetli, güzel görünümlü olabilir ama bunlar bünye için sağlıklı, yararlı değildir. Gıda boyaları, ilaçlar, hormonlar, tatlandırıcılarla dolu pizza, hamburger, tost, poğaça gibi şeyler sizi orta yaşta hastalıklı, bunamış, halsiz ve ihtiyarlamış hale dönüştürür.
TÜTÜN
- yüzyılda tütün ürünlerini sadece geri ülkelerin insanları kullanmaktadır. Sigara, nargile, elektronik sigara gibi ürünlerin sağlığın düşmanı olduğu kanıtlanmıştır. Bunlara yaklaşmayınız.
BİLGİSAYAR OYUNLARI
Dünyanın önde gelen dijital oyun üreticileri ağırlıklı olarak yeşil rengin tonlarıyla dolu oyunlar üretmektedir. Bunlara bulaşanlar tıpkı uyuşturucu bağımlısı gibi esir olmaktadırlar. Sanal oyunlar yaşını başını almış insanları bile eve hapseder olmuştur.
10 BİN SAAT
Bilim insanları bir konuda uzman olmak için 10 bin saat emek sarf etmek gerektiğini kanıtlamışlardır. Yani iyi bir marangoz, elektrikçi, yazılımcı, hekim, öğretmen olmak için 10 bin saat yani yaklaşık 4-5 yıl çıraklık, kalfalık yapmak gerektiğini belirlemişlerdir.
Atalarımız:
"Harmanda yüzü olmayanın sofrada gözü olmaz."
"Emeksiz yemek olmaz." diyerek bizlere ışık tutmuşlardır.
Sürekli okumayan, yazmayan, fikirlere kafa yormayan insanlar hayatta başarıyı yakalayamazlar.