SON DAKİKA

Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti

Türkiye'deki tekstil sektöründe önemli bir oyuncu olan ve dünya devi giyim markalarına ürün tedarik eden Emek Group, mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.

Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Türkiye'nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yüzlerce mağaza bulunan dev markaların ürünlerinin kumaşlarını üreten şirketin iflasıyla sonuçlandı.

Özellikle Zara, H&M, ve Marks & Spencer gibi global moda markalarının Türkiye'deki mağazalarına kumaş sağlayan 65 yıllık Emek Group, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde konkordato talebinde bulundu. Şirketin mali yapısının, ekonomik dalgalanmaların etkisiyle zayıfladığı belirtilirken, kurlardaki ani değişimler ve maliyetlerdeki artışlar nedeniyle finansal denge bozuldu. Emek Global, Emek Kumaş ve Emekteks gibi şirketlerin toplam borcu 500 milyon TL'yi aşarken, alacaklılar arasında bankalar da bulunuyor.

Mahkeme, üç şirkete bir yıl süreyle kesin mühlet verirken, Emek Group'un sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de konkordato kapsamına alındı. Şirketin, borçlarını belirlenen bir takvim doğrultusunda ödeyeceği belirtiliyor. Bu gelişme, Türkiye tekstil endüstrisindeki pandemi sonrası ekonomik sıkıntıların etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.