SON DAKİKA

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uzaydan Dönüş Yaptı

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uzaydan Dönüş Yaptı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: BARIŞ ESKİCİOĞLU

Florida Açıklarında Yumuşak İniş:

Axiom-3 (Ax-3) ekibi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrıldıktan sonra Dünya'ya döndü. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, atmosfere giriş yaptıktan sonra paraşütlerin açılmasıyla Florida açıklarındaki okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Gemiye Alındı, Astronotlar Tek Tek Çıkarıldı:

Dragon kapsülü, yer ekipleri tarafından gemiye alındıktan sonra içinde bulunan Ax-3 ekibi, sağlık taramaları için bir süre gemide muayene edildi. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dahil, astronotlar teker teker kapsülden çıkarıldı.

Houston'a Hareket ve Sağlık Taramaları:

Astronotlar, gemiden helikopterle havaalanına, ardından uçakla Houston kentine taşınacak. Uçuş sırasında doktorlar, astronotların genel sağlık kontrolünü gerçekleştirecek. Houston'da astronotlar, kapsamlı sağlık taramalarından geçecek ve bir süre karantinada kalacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı'nın başarılı inişi için tebriklerini ileterek, "İnşallah daha birçok Alper Gezeravcı'ları uzaya Türkiye olarak göndereceğiz" dedi.

Yolculuğun Ardında "İstikbal Göklerdedir" Mesajı:

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, "İstikbal göklerdedir" mesajıyla başlamıştı. ISS'de geçirdiği süre zarfında 13 deney gerçekleştiren Türkiye'nin ilk astronotu, Dünya'ya sağ salim döndü.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.