SON DAKİKA

Türkiye'nin Dördüncü GSM Operatörü Netgsm Hizmet Vermeye Başladı

Türkiye'nin Dördüncü GSM Operatörü Netgsm Hizmet Vermeye Başladı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Türkiye'nin telekomünikasyon sektörüne yeni bir soluk getiren gelişmeyle, ülkenin dördüncü GSM operatörü olan Netgsm hizmetlerine başladı. Şirket, "0510 22X XXXX" numara bloğuyla abone alımına başlayarak mobil telefon hizmeti sunuyor. Netgsm, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone Türkiye'nin ardından pazarda yerini aldı.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, şirketin mobil telefon hizmetlerinde sanal mobil şebeke teknolojisi kullanarak GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduğunu açıkladı. Bu yaklaşım, GSM frekanslarını paylaşarak diğer operatörlerle ortak kullanımı içeriyor ve işletmesel olarak farklılık göstermiyor.

Şirket, altyapıda kullanılan yazılımların çoğunu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli AR-GE projeleriyle geliştirdi. Ayrıca, elektronik ve yazılım sektöründe deneyimli bir kadroya sahip olan Netgsm, kendi veri merkezini kullanarak hizmet sunuyor.

Netgsm, abonelik işlemlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Abone olmak için herhangi bir bayiye gitmeye gerek kalmadan, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden başvuru yapmak mümkün.

Şirketin hedefi, bu yılın sonuna kadar numara taşıma işlemleriyle birlikte 3 milyon aboneye ulaşmak. Ayrıca, Netgsm'e taşınacak farklı GSM operatörlerinin numaralarıyla ilgili süreçlerin başladığı belirtildi.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe rekabetin artması ve tüketicilere daha geniş bir hizmet yelpazesi sunulması bekleniyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.