SON DAKİKA

Türk Göçü Almanya'yı Sarıyor: Ekonomik ve Mesleki Nedenlerle Rekor Göç Artışı!

Türkiye'den Almanya'ya göç akını hız kesmeden devam ediyor. Son bir yıl içinde 64 bin 624 Türk vatandaşı Almanya'ya iltica etti. Ayrıca, 2 bin 993 Türk doktor da vize alarak Almanya'da göreve başladı. Türklerin Almanya'ya oturma, çalışma ve aile birleşimi vizesiyle gidenlerin sayısı da yaklaşık 50 bin civarında. Bu rakamlarla Türkler, Almanya'ya göçte ilk sıraya yükseldi ve son yıllarda rekorlar kırılmaya başlandı.

Türk Göçü Almanya'yı Sarıyor: Ekonomik ve Mesleki Nedenlerle Rekor Göç Artışı!
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

İşsizlik, Doktorlar ve Uzmanlar: Göç Profilindeki Önemli Noktalar

Almanya'ya geçen yıl yasa dışı yollarla gelen ve iltica talebinde bulunan Türklerin sayısı 62 bin 624'e ulaştı. Çalışma, oturma ve aile birleşimi vizesiyle gelenlerin sayısı ise yaklaşık 50 bin civarında. Sadece son bir yılda 2 bin 993 Türk doktorun Almanya'da göreve başladığı biliniyor. Almanya'daki doktor ve uzman açığını Türklerle kapatılırken, kaçak göçmenler ise sosyal yardımlar ve çeşitli ödeneklerle geçimlerini sağlıyor.

Türkler, Almanya'yı Tercih Ediyor: Afrika'dan Üç Kat Fazla Göç!

Türkler, Almanya'yı en çok tercih eden millet konumunda. Yaklaşık 120 bin Türk Almanya'ya yerleşirken, ikinci sırada 104 bin Suriyeli ve üçüncü sırada 53 bin Afgan bulunuyor. Türklerin Almanya'ya olan göçü, Afrika'dan bir yılda gelen 40 bin göçmenin üç katını oluşturuyor.

Ekonomik Nedenler ve Yatırımcılar: Göç Profilindeki Değişim

Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar nedeniyle Almanya'ya göç edenler arasında işsizler önemli bir yer tutarken, doktorlar ve uzmanlar da dikkat çekiyor. Aile birleşimi ve çalışma vizesi dışında Türk işadamlarının da Almanya'ya yatırım yapmak için geldiği gözlemleniyor. Özellikle emlak ve otomotiv sektörleri, Türk işadamlarının öncelikli tercihi olmuş durumda.

Türkiye'nin Almanya'ya olan göçü, 1960'ların göç dalgasının farklı bir versiyonunu oluştururken, Almanya'da sığınma başvuruları reddedilenlerin sınır dışı edilmesi gibi politikalar da gündemde yer alıyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.