SON DAKİKA

TANJU ÖZCAN İHRAÇ EDİLİRSE YOLUNA BAĞIMSIZ DEVAM EDECEK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile artık aynı çatı altında siyaset yapmasının mümkün olmadığını, ihraç edildikten sonra yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söyledi. Özcan, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı görevi için elini taşın altına sokmasını gerektiğini belirterek, "Ekrem Başkan geç kalıyorsun. Artık bir karar ver ve bunu kamuoyuna açıkla.” dedi.

TANJU ÖZCAN İHRAÇ EDİLİRSE YOLUNA BAĞIMSIZ DEVAM EDECEK
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HIZIR İLYAS YILDIRIM

3 Temmuz’da Bolu’dan Ankara’ya gerçekleştirdiği “Adalet ve Değişim” adı altındaki yürüyüşünün ardından Bolu’ya dönen Tanju Özcan, belediye binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“DİKTATÖRLÜKTE ERDOĞAN İLE YARIŞIYOR”

Konuşmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek başlayan Özcan, “Bay Kemal koltuktan kalkmamaya artık karar vermiş. Nasıl olsa babanın çiftliği gibi görüyorsun Atatürk’ün partisini. ‘Bu parti Atatürk’ün partisi değil’ diye insanların yanında konuşabiliyorsun. ‘Partinin genel başkanı kimse şu an partinin sahibi odur’ diyebiliyorsun. Demek ki sen Erdoğan’dan bile daha diktatör bir adamsın. Seçimden sonra Kemal Beyin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Demokrat olmadığını biliyordum. O yüzden benim açımdan şaşırtıcı değil. Ama bu kadar diktatör olabileceğine, koltukta kalmak için bu kadar güçsüz davranabileceğine ben bile inanamadım. Diktatörlükte Erdoğan ile yarışıyor ve bu diktatörlük ipini neredeyse göğüsleyecek.” dedi.

“PARTİDEN ÇATIR ÇATIR ATILIYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun değişmesi için mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Özcan, “Biz ‘Türk’üz, milliyetçiyiz, Atatürkçüyüz ve Atatürk ilkelerinden vazgeçmeyeceğiz’ dediğimiz için kamuoyunun gözünde partiden çatır çatır atılıyoruz.  Atsınlar. İçimizdeki Atatürk sevdasını, Cumhuriyet Halk Partisi sevdasını nereye atacaklar. O içimizde kalmaya devam edecek. Ben değişim için mücadelemi son günüme kadar sürdüreceğim. Her gün ‘Kemal Kılıçdaroğlu değişmeli’ diyeceğim. Yahu başarısız oldun hiç mi utanmıyorsun.” diye konuştu.

İHRAÇ EDİLİRSE YOLUNA BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEK

Özcan, bir gazetecinin ‘partiden atılmadan önce istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna şu şekilde cevap verdi;

“Benim açımdan bu bir veda mesajı mı? Evet öyle görünüyor. Beni Temmuz’un 20’sinde CHP Yüksek Disiplin Kurulu partiden atacak. Talimatı almışlar. Ben hala neyle suçlandığımı bilmiyorum.  Kendimi attırma zevkini onlara yaşatmak istemediğim için ayın 19’unda istifa etmeyi düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlarım ise ‘Atatürkçülerin partiden nasıl atıldığını tarih yazsın ve bırak o zevki onlar tatsınlar’ diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ile benim artık aynı çatı altında siyaset yapma şansımız kalmadı. Kemal Kılıçdaroğlu ben Atatürkçü olduğum müddetçe bana huzur vermeyecek. Şu anda partide Atatürkçüler istenmiyor. Partiden atıldıktan sonra yoluma bağımsız olarak devam edeceğim. Ne kadar devam ederim bilmiyorum.”

EKREM İMAMOĞLU’NA SESLENDİ

CHP Genel Başkanlığı görevi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen Özcan, “Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek istiyorum ama kendisi ‘adayım’ demedi. Partide genel başkanlık için öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu. Taşın altına elini koymalı, masaya yumruğunu vurmalı, bu düzene artık ‘dur’ demeli. Demediği müddetçe güç kaybediyor. Ekrem Başkan geç kalıyorsun. Artık bir karar ver ve bunu kamuoyuna açıkla.” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.