SON DAKİKA

Sümer Mahallesinde 7 aday Yarışıyor

Bolu'nun renkli mahallesi Sümer Mahallesi'nde Adaylar oy hesabı yaparak çalışıyor...

Sümer Mahallesinde 7 aday Yarışıyor
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: İBRAHİM ATALAY

Bolu Merkezde yaşayan Mudurnu, Seben, Göynük, Kıbrıscık olmak üzere her yöreden gelen insanlar tarafından oluşan nüfus yoğunluğu olan kurulduğu yıllarda Sümerbank suni tahta fabrikasından dolayı  Bolu Sümer Mahallesi adıyla anılan mahallede muhtarlık yarışında, 7 aday oy peşinde koşuyor. 

2 Dönemdir muhtarlığı sürdürdüğünü açıklayan Mehmet Şentürk, 2014 yılından bu güne muhtarlık yaptığını 2014 yılında 1250 oyla seçildiğini ve o günden sonra bir dönme daha muhtar olarak seçildiğini ifade ederek “mahallemizde Tepecik Mahallesiyle ortaklaşa Pazar yerini kazandırdık. Kapalı Pazar yeri eksiğimiz kalmadı. Muhtarlık binası olarak kullandığımız 150 metrekare yeri 2. Sağlık ocağı olarak açtım. Çünkü sağlık ocağı biraz bazı vatandaşlara uzak kalıyordu. Şimdi ise 2 sağlık ocağı ile hizmet veriyorlar. Muhtarlık binası ihtiyacını da sağ olsun Belediye Başkanı Tanju Özcan 36 metrekare konteyner gönderdi muhtarlık binamızda fazlasıyla işimizi görüyor.  Mahallemizde bir sosyal tesisimiz eksik bir de eski camimiz tekrar yenilenmesi gerekiyor, Seçimlerde kullandığımız Cumhuriyet İlk okulunu değişmesini sağlayarak Hacı Bayram Veli’ye aldırdım. Burada asansör bulunuyor. Bu da yürüme güçlüğü çeken insanlara fayda sağlıyor. Muhtar seçilmek için 6700 oy,  geldisi- gittisiyle 6900 olur. 7 muhtar adayının bu oyların 1200 ünü alması gerekir” dedi 

Mahallede görüştüğümüz bir Muhtar adayı Cami Yaptırma Derneği Başkanı Nurettin Gündüz,” Camii Yaptırma Derneği başkanı olduğumuz için herkes beni muhtar sanıyor. Ben bütün mahallenin cami işlerine ve belediyeden emekli olduğum için belediye deki işlerinin halli için yardımcı oluyorum. O nedenle ben yalnız azalarımla değil bütün mahalle halkı ile muhtarlık yapacağım. 6758 seçmen var bu rakam en çok 6900 olur. 5500 geçerli oy kullanılırsa 1100 oy alan muhtar olarak seçilir. Benim niyetim, eski camiyi yaptırmak. ”dedi.

3.Aday ise Burçin Bayrak, Mahallede berberlik mesleğini sürdüren Burçin Bayrak daha temiz, güzel bir Sümer Mahallesi için aday olduğunu açıkladı. “Cumhuriyetin 100.yılında Bayrağı devralıp hizmete talibiz” diyor. Çalışmalarını sürdürüyor.  

Diğer Sümer Mahallesi Muhtar adaylarından 4.aday  Ayten Şanlı’da “Hem değişim, hem gelişim için Sümer için hazır mıyız, Evet Ayten Şanlı Birlikte çok şey başaracağız”      diyerek bastırdığı seçim afişleri ve Muhtarlık seçim bürosundan Sümer mahallesi bayanları ve baylarına da sesleniyor, muhtarlıkta sadece tebligat dağıtılmayacak her türlü sorunlarını çözmek için adayım. Kadınlarımızın,  geçlerimizin çocuklarımızın, özel bireylerimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mahalledeki her insanın hayatına dokunabilmek için kurucusu bulunduğum 14 yıl gönüllü hizmet verdiğim hizmeti mahalleme taşımak için, özel gereksinimli bir evladın annesi olduğum için yaşamın her zorluğunu bildiğim için problemlerin tespiti için, mahallemi bir çiçek bahçesi yapmak için aday oldum.” diyor. 

5.Aday Mustafa Uzunöz ise mesleği hocalık olan bir diğer aday ve belli grubu oyu olan bir aday Mahallemiz için dürüst , çalışkan, özverili ekibimizle beraber ben değil, biz anlayışı ile hizmet etmeyi ilke edineceğiz” diyor.

6. Aday da, Sümer Mahallesi Muhtarlığına aday olan diğer bir isim de Volkan Veziroğlu, sloganı ise “ işimiz hizmet gücümüz millet, sizden biri. Mahallede Güven, huzur ve dayanışma için biz buradayız” diyor ve mahalleli den oy istiyor.  

7.aday ise Hilmi Sarımsakcı’da seçim afişinde “mahallemizde sevginin barışın kardeşliğin ve kardeşçe bir arada yaşamak dileğiyle geleceği güzel bir mahalle için destek sizden hizmet bizden diyerek mahalleliden oy istiyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.