SON DAKİKA

ŞEYH'ÜL İMRAN MUDURNU'DA ANILDI

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bu yıl 47'ncisi düzenlenen Şeyh-ül İmran Anma Etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

ŞEYH'ÜL İMRAN MUDURNU'DA ANILDI
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Rahman Topcu

Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı ve Şeyh-ül İmran Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından Şeyh-ül İmran Veli Hazretleri Anma Etkinliği bu sene hava muhalefeti nedeniyle ilçe merkezinde yapıldı. Etkinlik Yıldırım Beyazıt Camisi’nde ilçenin çeşitli camilerinde görev yapan imam hatip ve müezzinlerin okudukları kuran ve mevlidi şeriflerle başladı. 
Öğle namazının vaktinin girmesiyle beraber Yıldırım Beyazıt Camii hocaları Eyüp Acar ve Nusret Tanrıkulu’nun iki kez okuduğu ezan büyük ilgiyle takip edildi. Etkinlik, Mudurnu Belediyesi’ne ait düğün salonunda yemek ikramıyla devam etti. Anma etkinliğine katılan 4 bine yakın kişiye yemek dağıtıldı. Her yıl yapılan etkinlikte karpuz dağıtan Düzceli hayırseverler Yılmaz ve Haydar Durmazoğlu da babalarının hayrı için bu sene de bir kamyon dolusu karpuz dağıttı.

METİN SOYGÜR’DEN TEŞEKKÜR
Mudurnu Şeyh-ül İmran Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Metin Soygür, günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında, “Hocalarımız manevi sofrayı ortaya koydular ve okudukları Kuranı kerim tilavetleri, ilahiler ve mevlidi şeriflerle kulaklarımızın pasını sildiler. Yunus Can hocamızda kalplerimizin tozunu sildi. Hocalarımıza çok teşekkür ederim. Bu sene hava muhalefeti nedeniyle anma etkinliğimizi ilçe merkezimize aldık kalplerimizde biraz burukluk var lakin gelecek yıl camimizin inşaatını bitireceğiz ve Şeyh-ül İmran Veli Hazretleri ile Filibeli Ahmet Efendi Türbeleri'nin yanında buluşacağız. Uzaktan yakından katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi
Mudurnu İlçe Müftüsü Mustafa Yeşilorman ise Şeyh-ül İmran Veli Hazretleri, Filibeli Ahmet Efendi ve Abdurrahman Tırsi gibi manevi şahsiyetlerin kısaca hayatlarından bahsederek ilçede böyle manevi büyüklerin türbelerinin olmasının önemli olduğunu vurguladı.

650 KİLO ET PİŞİRİLDİ
İl dışından gelen misafirlerin yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikte yemekleri pişiren Erdal Gülen şöyle konuştu, “Cumartesi gece saat 01.00’de yemekleri pişirmeye başladık. Yaklaşık olarak 700 kilo pirinç pilavı ve 650 kilo et pişirdik. Sabaha doğru pişirmeler bitti ve burada dağıtımını yaptık. Böylesine güzel ve manevi bir etkinlikte insanlara bu şekilde hizmet etmek 
Etkinliğe AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Çoşkunyürek Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, AK Parti Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin Yağın, MHP Mudurnu İlçe Başkanı İbrahim Kartal, Mudurnu Gençlik Spor Müdürü Melik Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.