SON DAKİKA

Sabancı ailesinde miras davası! Akbank hisseleri ortada...

Sabancı ailesinin içinde bulunduğu miras kavgası gündemdeki yerini koruyor. İhsan Sabancı'nın kızı Sevgi Sabancı, babasının mirasından mahrum bırakıldığını iddia ederek Sabancı ailesine karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Sabancı ailesinde miras davası! Akbank hisseleri ortada...
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Akbank hisseleri, Atlı Köşk ve diğer mülklerin de bulunduğu 8 ayrı mahkemede açılan davalar, dikkatleri üzerine çekiyor.

İhsan Sabancı'nın babası Hacı Ömer Sabancı'nın vefatından sonra mirasından mahrum bırakıldığını savunan Sevgi Sabancı, ailenin mal varlığının adil bir şekilde paylaşılmadığını ileri sürdü. 600 milyon dolarlık değeriyle dikkat çeken Atlı Köşk dahil olmak üzere birçok mülkün durumu da davalardan biri olarak ele alınıyor.

Sevgi Sabancı'nın gündeme getirdiği diğer bir konu da Sabancı ailesine ait olan Sapek Kollektif Şirketi'ndeki hisselerin amcalarına devredilmesi. Ancak İstanbul 38. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu davanın reddine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank'a ilişkin hisse devriyle ilgili olarak da mahkeme süreci devam ediyor. Sevgi Sabancı, dedesine ait Akbank hisselerinin babası İhsan Sabancı'nın imzasıyla devredildiğini belirtirken, bu devir işleminin geçersiz olduğunu öne sürerek dava açtı.

Sevgi Sabancı'nın talepleriyle ilgili arabuluculuk süreci yaşanırken, taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanamadı. Miras kavgası, Sabancı ailesinin tarihinde önemli bir dönemeç olarak kaydediliyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.