SON DAKİKA

Piyasada ‘en cazip fiyat' dönemi: Yılbaşına sayılı gün kala araç alacaklar dikkat!

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile ikinci el araçların sıfır araç fiyatı üzerinde satılamaması uygulamalarının süresini 6 ay uzattı. Özellikle ikinci el araçların sıfır araçların üstünde satılamamasına yönelik getirilen karar sonrası piyasada araç fiyatlarında büyük düşüşler olmuştu. Peki yeni dönemde piyasayı ne bekliyor, fiyatlar daha da düşer mi?

Piyasada ‘en cazip fiyat' dönemi: Yılbaşına sayılı gün kala araç alacaklar dikkat!
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Araç alacaklar dikkat! İkinci el araçlarda fiyat düşüşleri devam ederken sektör temsilcileri yılbaşını işaret etti. Peki yeni dönemde piyasayı ne bekliyor, fiyatlar daha da düşer mi? İşte detaylar...

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: "6 ay ve 6 bin km uygulaması yaklaşık 1.5 yıldır sektörümüzde var olan bir uygulama. Ancak 1 Temmuz 2023 öncesi süreçte kapsamı dolayısıyla beklenen sonuçları oluşturamamıştı. Ticaret Bakanlığı’mızın yeni dönemde kapsamını genişleterek 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzattığı süreç ise sektörün beklentilerini karşılayarak piyasa dengelerini tekrar tahsis etmede önemli bir argüman olmuştu

‘PİYASADAKİ OLUMLU KOŞULLAR KALICI OLACAK’Piyasada ‘en cazip fiyat’ dönemi: Yılbaşına sayılı gün kala araç alacaklar dikkat!

Bugün geldiğimiz noktada sıfır otomobil almak kayıt dışı ticaret alanı olmaktan çıkarıldı ve reel tüketicinin otomobile erişimi olması gerektiği noktaya getirildi. Öte yandan fiyatlara olan etkisiyle de otomotivde hem olağan dışı fiyatlar, hem de reel fiyatlar üzerinden düşüş trendi yakalandı. Şu an otomotivde geçmiş dönemdeki kayıt dışı karlılık zemini ortadan kaldırıldığından, bu manada talep zaten ortadan kalkmış durumda. Yönetmeliğin tekrar uzatılması, piyasamızda tekrar tahsis edilen olumlu koşulların kalıcı olması açısından faydalı olacaktır

DÜZENLEME UZATILMASAYDI ARAÇ PİYASASINI HANGİ SENARYO BEKLİYORDU?Piyasada ‘en cazip fiyat’ dönemi: Yılbaşına sayılı gün kala araç alacaklar dikkat!

Şu anitibarıyla kamuoyunda al-satçı olarak tabir edilen kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil talebine uygun bir zemin yok. Öte yandan fiyatlardaki yakalanan olumlu düşüş trendi de bu zararlı talebi ortadan kaldıran başka bir faktör. Dolayısı ile 6 ay 6 bin km yönetmeliği uzatılmasaydı da olumsuzlukların tekrar yaşanmayacağı kanaatindeyiz.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.