Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve turizmcilerden oluşan heyeti konuk etti.
Bolu turizminin görüşüldüğü buluşmada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, turizmin önemine değinerek, “Bir şehrin ekonomisin gelişmesi, dünyaca tanınması anlamında turizm çok çok önemli. Turizm konusunda biz işin ciddiyetinin farkındayız” dedi.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Bolu Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı turizmcilerden oluşan kalabalık bir heyetle ziyaret etti.
Doğanay ziyarette, Başkan Özcan’a Bolu turizmi ile ilgili bilgiler verdi.
Kentteki turizm işletmelerinin yatak kapasiteleri ve Bolu’yu ziyaret eden turist sayıları hakkında bilgi alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Doğanay ve turizmcilerin 15-22 Nisan Turizm Haftalarını kutladı.
“Bolu’da ilk kez Turizm Tanıtma Komisyonu kurduk”
Ardından Bolu turizmi ile ilgili atılan ve atılması planlanan adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Turizm Tanıtma Komisyonu’nun kurulmasına değinerek, “Bolu’da ilk kez Turizm Tanıtma Komisyonu kurduk. Toplantılar yaptık ancak araya pandemi girince maalesef yarım kalmış oldu. Biz Bolu’nun hem yöresel ürünleriyle ilgili, hem doğa, sağlık, spor, gastronomi, turizmiyle ilgili birçok çalışmamız var. Yine Abant’a, Yedigöller’e, Gölcük’e gelen insanların şehrin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, şehir merkezine nasıl getirmeye yönelik çalışmalarımız var. Abant Yarı Maratonu’nu takvime aldırmaya çalışıyoruz. Bu sene aldıramazsak seneye 18 kilometrelik Abant Yarı Maratonu’nu gerçekleştireceğiz. Yine bu sene bir aksilik olmazsa Mantar Festivali düzenlemek suretiyle, Bolu’nun doğasını tüm Türkiye’ye anlatacağız.” diye konuştu.
“Bolu’ya önemli ekonomik katma değer sağlayacağız”
Ardından Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin hemen yanında yükselen Yöresel Ürünler Pazarı ve Bolu’nun Gastronomi Merkezi olma hedeflerine ilişkin konuşan Özcan, “Biz Yöresel Ürünler Pazarı’na başladık. Şuan inşaat yüzde 65’ler seviyesinde. Müteahhit gelen zamlardan dolayı bir sıkıntı yaşıyor. Biz Nisan-Mayıs gibi tamamlamayı planlamıştık ama Eylül-Ekim’i bulacak. Burada Türkiye’nin bilinen 17 tane kooperatifi satış yapacak. Açık Pazar alanları da var. Ortada Bolu’nun yöresel ürünlerinin doğrudan satılabilmesi için, organik veya iyi tarım sertifikalı ürünlerinin satılabilmesi için bir çalışma yaptık. Buranın karşısına 3-4 otobüslük bir yer açacağız. Amacımız günü birlik gelen turların orada mola vermesini sağlamak. Bu sayede Bolu’ya önemli ekonomik katma değer sağlayacağız. Yine Gastronomi konusunda çalışmalarımız var. Aşçılar Federasyonları var biliyorsunuz. Bu federasyonların hemen hemen tamamı Bolulu. Onlar da çok hevesli. İnşallah bir girişim daha yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“Bolu Davos’tan çok daha güzel”
Özcan, son olarak, şunları kaydetti:
“Birçok belediye başkanı gibi ‘turizm önemlidir, değerlidir, desteklenmelidir’ falan demiyoruz. Bir şehrin ekonomisin gelişmesi, dünyaca tanınması anlamında turizm çok çok önemli. Turizm konusunda biz işin ciddiyetinin farkındayız. Şunu da belirteyim, hep Davos, Davos derler ya Davos’a gitmiş biriyim ben. Emin olun Bolu Davos’tan çok daha güzel bir yer. Yani spor turizmi. Yaz kamplarının merkezi olmalı Bolu. Özellikle futbol takımları için olağanüstü bir rakıma sahip. Nasıl Antalya kış kamplarının merkezi olduysa ve bundan dolayı Antalya on milyonlarca Euro gelir elde ediyorsa biz daha fazlasını da elde edebiliriz. Çünkü yaz kampı daha uzun sürüyor.”