SON DAKİKA

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI KADIN KOMİTESİ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası “Sendikası ile Güçlenen, Sendikasına Güç Katan Kadınlar” temasıyla gerçekleştirilen Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI KADIN KOMİTESİ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber Merkezi

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar ve birçok üyenin de katıldığı “Sendikası ile Güçlenen, Sendikasına Güç Katan Kadınlar” temasıyla gerçekleştirilen Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara' da yapıldı.

Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında, Genel Başkan Devlet Sert, AK Parti 22.23.24. Dönem Manisa Milletvekili ve HAK-İŞ Kudüs Komite Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcılarımız Remzi Karataş, Mustafa Özüpek, Süleyman Doğan, Genel Sekreteri Muhammet Esat Eyvaz, Genel Sekreter Yardımcısı Fadlı Erdem, Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu ve Kadın Komite Başkan Yardımcısı, Şube Başkanları 75 ilden Kadın Komite Başkan ve yardımcıları ile  Genel Merkez çalışanları katıldı.

 Türkiye Geneli Kadın Komite Başkanlıklarımızın faaliyetlerine ilişkin tanıtım videosu izlendi.

Toplantının açılış konuşmasını Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Efruze Okyay yaptı.

KADIN KOMİTE BAŞKAN YARDIMCISI EFRUZE OKYAY:

“KADINLAR OLMADAN SAĞLIKLI BİR TOPLUM MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Katılımcılara hitap eden Sendika Kadın Komite Başkan Yardımcısı Efruze Okyay yaptığı konuşmada, “Kadınlar aile kurumunun teminatıdır. Onlar olmadan ne sağlıklı bir aile   ne de sağlıklı bir toplum mümkün değildir. Sadece kadın olmanın bile zor olduğu günümüzde çalışan kadın, çalışan eş, çalışan   anne olmak ve    bu   rollerin    üzerine    bir de    sendikacı kadın olmak takdir   edersiniz ki; herkesin kaldırabileceği   bir yük değildir. Bu manada   kadın komite üyelerimizin her birini yürekten tebrik ediyor ve sevgili kız kardeşlerim; sizleri; kendinizi ayakta   alkışlamaya davet ediyorum. Kadına   dair yasal haklarımızı korumak ve geliştirmek için, güvenli ve sağlıklı iş ortamında çalışmak için. İşyerinde ki   haksız   uygulamalara   ve ayrımcılığa   karşı   durabilmek için, kendimiz, ailemiz ve   çocuklarımızın geleceği için; “sendikası   ile güçlenen, sendikasına güç katan kadınlar’’   olalım.

Bu kapsamda; Kadın Komitemizin siz değerli üyelerini sendikamızı daha da büyütmek ve güçlendirmek adına teşkilatımızla omuz omuza yol yürüyüp, hak aramaya, mücadele etmeye davet ediyorum. Sendikamız Öz Sağlık İş in çok kıymetli kadınları; Unutmayın ki; Kanatlarınızı açmadığınız müddetçe onların ne kadar büyük olduğunu   asla göremezsiniz. İşte bu yüzden, kanatlarınızı açın ve aynen evlatlarınızı, ailenizi kucakladığınız gibi sendikamızı ve kadın üyelerimizi kucaklayın. Emin olun; biz kadınların istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yoktur.  Çünkü Allah bizlere müheymin (her şeyi görüp gözeten) ve kaviy (her şeye gücü yeten) ismiyle tecelli  etmiştir.

Genel Başkanımızın liderliğinde, samimi bir şekilde mücadele ettiğimizde sendikamız daha da büyüyecek, güçlenecek ve çalışma hayatına çok daha fazla katkı verecektir” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN TANRIVERDİ: “ÖZ SAĞLIK-İŞ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞAN BİR SENDİKADIR”

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında katılımcılara yönelik hitap eden Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı ve HAK-İŞ Kudüs Komite Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Bugün sizlerle berber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Genel Başkan Devlet Beyin “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın” dediği gibi ben de Hizmet-İş Sendikamızı kurduğumda 23 yaşındaydım. 23 yaşında sendika kurmak, gönüllere girmek, Türkiye’nin demokratikleşmesini yolunda adım atmak, insana değer vermek, emeğe değer vermek. Önce İnsan önce emek diyerek yola çıkmıştık. Şükür Allah’a çıktığımız bu yolda bizi mahcup etmedi. Bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduk.

Devlet bey ile birlikte Hizmet-İş Sendikamızda da güzel faaliyetlerde bulunduk. İyi niyet ve samimiyet ile yola çıktı ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı oldu. Şükürler olsun sizlerin gayreti ile Öz Sağlık-İş Sendikamız Türkiye’nin 3. Büyük sendikası oldu. Nitelik olarak büyümek önemli değildi. Rakamsal olarak büyüyebilirdiniz ama o kuruluşta mensuplarınızın haklarını korumada geri kalırsanız onun bir anlamı yok. Dolayısıyla Öz Sağlık-İş’in bu yolda mensuplarına güzel hizmetler verdiğini biliyoruz. Türkiye’nin en güçlü sendikası olmasıyla sadece Türkiye’de çalışanlara değil yurtdışında çalışanlara, Avrupa’sından Asya’sına Uluslararası ilişkileriyle orada faaliyet gösteren sendikalarla kurduğu diyaloglarla hak ve menfaatleri koruma da kararlıdır. Sizin haklı sesiniz yurt içinde değil, yurt dışına yansımış. Öz Sağlık-İş Türkiye’nin 3. Büyük sendikasıdır. Türkiye’yi ve sınırlarını aşan büyüklükte bir sendikadır” dedi.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ALACAKLI OLAN ÇALIŞANLARIMIZIN HAK VE HUKUKUNU HİÇE SAYARAK YASTIĞA BAŞIMIZI KOYAMAYIZ.”

Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda çalışma hayatındaki sorunlara değinen sendika Genel Başkanı Devlet Sert: “Gerek HAK-İŞ’e bağlı sendikalar gerekse Öz Sağlık-İş yerli ve milli bir anlayışla kurulmuştur, temelini besmeleyle açmıştır. Hep bu değerler üzerinde kalmamızdan dolayı biz Türkiye’nin 3. Büyük sendikasıyız. Biz yanlış konuşamayız, iftira atamayız, alacaklı olan çalışanlarımızın hak ve hukukunu hiçe sayarak yastığa başımızı koyamayız. Biz hedefe doğru yürüyen bir anlayışla hedefe sizlerle varacağız ben buna inanıyorum.

Çalışma hayatında çok sorunlarımız var. Bu sorunları çözmek için gece gündüz çalışma mecburiyetimiz var. Biz yalan konuşamayız. İftira atamayız. Bu sendikanın misyonu, vizyonu hedefe kilitlenmiş bir anlayışla sizlerle birlikte yürüyecek inşallah.

Geçen hafta bir çalıştay yaptık. Çalışma hayatında ne kadar sorun varsa bu sorunları Allah’ın izniyle Öz Sağlık-İş Sendikası olarak HAK-İŞ olarak bizden başka çözecek bir sendika göremiyorum. Biz bunu dert etmişiz, biz bunu dert edinmişiz. Yastığa kafamızı koyduğumuzda biz bu anlayışla uykularımızı kaçırıyoruz. Biz bu anlayışla dertlenmek zorundayız. Sakın üyelerimizi ihmal etmeyin, onların sorunlarıyla dertlenin. Üyelerimizin menfaatlerine yaraşır şekilde hak ve hukuklarını korumaya var mısınız?

Üyelerimizin yüzde 44’ü kadın. 203 bin üyemiz var. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolunda mücadele edeceğiz. Dünyanın en büyük sendikası olma yolunda mücadele edeceğiz. Neden olmasın? 800 bine yakın çalışan varken. Niye biz bunların hala 200 binini örgütleyebildik? 850 bin üyesi değil de 8 milyon üyesi olan bir HAK-İŞ istiyoruz. Benim derdim sayı değil. Bilinçli bir üye profilini biz başarabiliriz. Zirveye çıkabiliriz ancak zirvede kalmak daha önemli.

Çalıştayda tayin hakkı ve becayişi gündeme getirdik. Hangi çağda yaşıyoruz. Yuvalar yıkılıyor, çalışma hayatındaki en büyük sorunlardan bir tanesi bu. Biz ya işimizi ya eşimizi bırakacağız. Aile Bakanlığı Ailenin sağlam yapısını oluşturmak için kuruldu. Her şeyi hak ediyorsunuz yaptığınız hizmetleri ben biliyorum. Dezavantajlı insanlara nasıl hizmet ettiğinizi ben biliyorum. Her şeyi hak ediyorsunuz ama bir tayin hakkımız yok. Biz bu sorunu çözme mecburiyetindeyiz. Siz bu şartlar altında uyuyabilir misiniz arkadaşlar? Neden bu sorunu çözmüyoruz bakanlıklarla görüştüğümüzde hocalarla görüştüğümüzde haklısınız diyorlar. Gelin çözelim, iki kelime bir kanuni düzenleme.

Zorunlu emekliliği kaldırdık, kim mücadele etti? 3 yıldan beri gündeme taşıdık. Biz mütevaziliğimizden bunları anlatmıyoruz. Bunları düşünen bir sendika da ben göremiyorum. Sizin haklarınızı biz alırız diyenlere sakın inanmayın. Ek protokolü 4 ay öne çekmemize rağmen öyle bir algı yaptılar ki. Öz Sağlık-İş’in 200 bin üyesi gitse asla yalan konuşmayacağız. Yalan bilgi vermeyeceğiz. Biz sorunlarımızın peşinde koşacağız. Ben burada başka şeylerde söyleyebilirim tayini çözeceğiz öbürünü halledeceğiz diyebilirim ama bir hafta sonra yüzünüze bakamam. Biz sorunlarımızın peşinde koşacağız.

Ev tipi çalışma, görevde yükselme bu sorunların peşinde koşacağız. Pandemi koşullarında çalışmalarımız, evimize gitmeden hizmet ettik. Bunlar parayla ölçülebilir mi? Gerek Sağlık Bakanlığı’nda gerek Aile Bakanlığı’nda evimize gitmeden çalıştık. Ek ödemeden bize de verilsin dedik doktorlara verilirken. Biz de her bir üyemize pandemi ödemesi yapacağız dedik ve yaptık. Dediler ki ödeyemezsiniz. Bir evladı anne babasını ziyaret edemezken o arkadaşlarımız ambulans, hasta taşıma, karşılama, altını temizleyen o hastalarla ilgilenen bizim çalışanlarımız olmuştur. 10 yaşındaki evladına 2 yaşındaki evladını emanet ederek çalışmaya giden arkadaşlarımızı biliyoruz.

Bulunduğumuz bu çatının değerini bilmemiz gerek. Eksiklerimiz elbette olacak ama sizi mağdur edecek bir hareketimiz olmayacak.

“MEMURA, MEMUR EMEKLİSİNE, İŞÇİ EMEKLİSİNE VERİLEN YÜZDE 49,25 TÜM KAMU İŞÇİLERİNE DE VERİLMELİ”

Buradan hükümete sesleniyorum yüzde 49,25’in bütün çalışanlarımıza verilmesini talep ediyorum. Bir pandemi süreci yaşadık, deprem felaketi yaşadık. Dünyanın herhangi bir bölgesinde böyle bir afet yaşansa hiçbir devlet belki dayanamazdı. Herkese eşit oranda bu uygulamayı yapmak zorundayız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sözleşmesi neden 3 yıl yapıldı diye eleştirdiler bizi ama işte tam bu yüzden yaptık. 2025 Kamu Çerçeve Protokolünde bunların hiçbiri olmayacak. Hepsi eşit oranda istenilen noktaya gelmiş olacak.

Vergi oranlarının yüzde 10 sabitlenmesi konusunda HAK-İŞ olarak mücadele ediyoruz. Çalışanlarımızın ocak ayında aldığı ücret aralık ayında eriyorsa buna bir çözüm bulmak gerekli.

Kapsam dışı kalan arkadaşlarımız var. Bizim iş kolumuzda olmayan arkadaşlarımız da var. Bu işi çözerse Öz Sağlık-iş Sendikası çözer diyorlar. Ben bunu da çözeceğimize inanıyorum. Geçen açılışımızda da Sayın Bakanımıza ilettim. Tüm kapsam dışı kadro alamayan arkadaşlarımız 100 bin civarında bu arkadaşlarımızın da bu sürece dahil edilmelerini talep ediyoruz. Bunun peşini bırakmayacağız. Kamu da ve yerel yönetimlerde taşeron firmalar üzerinde 1 milyona yakın kadro verilmişse 100 bin civarı kapsam dışı kalan arkadaşımıza bu kadro verilmelidir.

“EY AMERİKA, EY DÜNYA ÜLKELERİ SİZ HANGİ SIFATLA DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYACAKSINIZ?”

Gazze’de yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. 5 ayda 30 bin Gazze’li katledildi. Bunun 9 bini kadın. 13 bini çocuk. Siz sivilleri katlediyorsunuz. İsrail artık katliamlarda ölenlerin toplu defnedildiği mezarları da bombalıyor. Allah’ın laneti üzerine olsun.

Ey Amerika ey dünya ülkeleri siz hangi sıfatla dünya kadınlar gününü kutlayacaksınız?

Mesele sadece hak arama mücadelesi değil ,orada şehit olan o kadın ve çocukların vebali üzerimizedir. Oralara her türlü infak yapmak zorundayız. Biz orada bir okul inşa ettik. Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerinin, çalışanlarının katkılarıyla biz o okulu tamamladık. 350 engelli yetim çocuk var.

Mesele Gazze meselesi değil. Mesele Türkiye değil. Mesele Türkiye’yi dahil etmek. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, artık buramıza kadar geldi. Yürü de yürüyelim, vur de vuralım.

“GAZZE NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİ ŞEHİT OLDU”

Gazze nüfusunun üçte biri şehit oldu. Uluslararası yardım sıralarına giren Gazze’liler bombalandı. Mağdur insanları taşıyan ambulanslar, hastaneler bombalandı. Bombalarla ölmeyen bebekler artık açlıktan ölüyor. Boş biberonlarla defnediliyorlar.

Ramazan ayında bu katliamlara devam edecek gibi gözüküyorlar. Biz inşallah Öz Sağlık-İş olarak 81 ilde 85 şubesi ve 75 kadın komite başkanlarımızla seferber olacağız.  Dünya bir an önce ateşkes için seferber olmalı”

MALATYA KADIN KOMİTE BAŞKANIMIZ “FİLİSTİNLİ KADINA” İSİMLİ MEKTUBUNU OKUDU

Malatya Kadın Komite Başkanımız Elif Özateş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Filistin’de yaşanan katliama dur demek için yazdığı ” Filistinli Kadına” isimli mektubunu okudu.

KADIN KOMİTE BAŞKANIMIZ GÜLPEMBELİOĞLU’NDAN GENEL BAŞKANIMIZA ÇİÇEK TAKDİMİ

Genel Başkan Devlet Sert’in konuşmalarını tamamlamasının ardından Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu tarafından Genel BaşkanDevlet Sert’e ve Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye çiçek takdimi yapıldı.

 Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Komite Başkanları ve Komite Başkan Yardımcıları Gazze’de ki katliama dur demek için Siyah eldiven eylemi yaptılar.

EMEKÇİ KADININ DÜNYASINA YOLCULUK EĞİTİMİ VERİLDİ

 Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Genel Başkan Danışmanı ve İletişim Uzmanı Sultan Kara tarafından ‘Emekçi Kadının Dünyasına Yolculuk’ eğitimi verildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •