SON DAKİKA

Öz -Sağlık İş Sendikası Bolu Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurulda Şube Başkanlığına Hacer Çınar Seçildi. Şube yönetimi ise Gülşen Gürgen ve Ayhan Uysal oluştu.

Öz -Sağlık İş Sendikası Bolu Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Dilek Çelik 

Öz -Sağlık İş Sendikası Bolu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.  Genel Kurulda Şube Başkanlığına Hacer Çınar Seçildi. Şube yönetimi ise Gülşen Gürgen ve Ayhan Uysal oluştu.

Şube Genel Kuruluna Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz, Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, AK PARTİ Belediye Başkan Adayı Doç.Dr. Muhammet Emin Demirkol, Yeniden Refah Partisi Mengen Gökçesu Belde Başkan Adayı Orhan Çibasmaz, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi Müdürü Talat Orbay Oflaz, Hizmet İş Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, SAĞLIK SEN Şube Başkan Yardımcısı Ali Güldemir, Öz Orman Şube Başkanı İsmet Yılmaz, OLEYİS İl Temsilcisi Hanife Şakar, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Tahsin Özdemir, Sakarya Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin, Düzce Şube Başkanı İmran Önen Bilçin, Bilecik Şube Başkanımız Hasan Sarı, UTEV Engelliler Federasyon Başkanı Satılmış Akman katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI ADEM YAVUZ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, hazirunu selamlayarak seçimlere ve genel kurula ilişkin bilgilendirmede bulundu.

GENEL BAŞKAN SERT GENEL KURULA VİDEO KONFERANSLA KATILDI

“10 YILA 100 YILLIK BİR SENDİKAL GEÇMİŞ SIĞDIRDIK”

Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Kurula Video Konferans sistemiyle bağlanarak haziruna hitap etti. Hazirunu selamlayan Genel Başkanı Sert, şunları söyledi:

“Gönül bir arada bulunmayı, bu güzel coşkuyu, demokrasinin bu güzel birlikteliğini ve gücünü yüz yüze yaşamayı, kol kola, omuz omuza kutlamayı arzu ediyor. Lakin geçirdiğimiz ara dönem sonrası faaliyetlerimizin fazlalığı, zamanın kıymetli kullanımı adına, delege seçimleri tamamlanan şube kongrelerimizi bir an önce bitirerek Sendikamızın ivmesini daha da hızlandırmak için bu kararı aldık. Dolayısıyla şu an Genel Başkan olarak belki fiziken aranızda bulunamıyorum ama gönlüm de, yüreğim de, aklım da sizinle.

Genel Başkan Yardımcılarımız, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarımız kongrelerimizi gerçekleştirmek üzere beni temsilen oradalar. Bu demokrasi şöleni ve heyecanını sizlerle buradan paylaşmak da benim için son derece kıymetli , hepiniz şube genel kurulumuza hoş geldiniz.

10 yaşındayız…10 yıla 100 yıllık bir sendikal geçmiş sığdırdık. Türkiye’nin en büyük 3. İşçi sendikasıyız. Sağlık ve sosyal hizmet işkolunun en büyüğüyüz. Ülkenin 81 ilinde 85 şube başkanlığı kurmuş, örgütlenme ağı açısından Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bize gönül vermiş, bizimle yol ve dava arkadaşlığı yapmış  203 bin üyemiz var. Henüz sendikamızın çatısı altında olmayıp ama gönlünün bizlerle olduğunu bildiğimiz on binlerce sağlık ve sosyal hizmet işçisi kardeşlerimiz var.

YETKİLİ SENDİKA, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VAR”

Bu çatı büyük… Bu çatının altında herkese yer var. İşkolumuzun elbetteki çözüme ihtiyaç duyan sorunları var, sıkıntıları var. Giderilmesi için gece gündüz çaba harcanan problemleri var. Mesela en acil çözmemiz gereken TAYİN SORUNUMUZ var. GÖREV TANIMLARIMIZIN olmayışından kaynaklı sıkıntılarımız var. Uluslararası sözleşmelere uymayan EV TİPİ ÇALIŞMA diye bir çalışma biçimimiz ve getirdiği sorunlar var. Güvenlik görevlisi olarak çalışan üyelerimizin, Ambulans şoförü görevi yapan işçilerimizin, Devletin emanet ettiği yaşlımıza, çocuklarımıza, engellilerimize bakan bakım personelimizin sorunları var. Hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında düşen alım gücümüz var ve tüm bunlara karşı her türlü tedbire rağmen yetersiz kalan sözleşmelerimiz var. Bunların hepsi bizim için bir numaralı sorun Hepsinin önceliği aynı Hiçbirisini geri plana atamayız. Biz de zaten bunun için varız. Öz Sağlık İş Sendikamız, bizler, yöneticilerimiz, şube yönetimlerimiz, teşkilatımız bunun için var. YETKİLİ SENDİKANIN SORUMLULUĞU DA BUNUN İÇİN var. Nasıl ki sizler bize güvenip bizimle dava arkadaşlığı yapıyorsunuz, bizimle yol yürüyorsunuz, bu sorunları çözmek de bizlerin görevi. EK PROTOKOLLER imzaladık.

Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ücretlerde yaşanan erozyonu önlemek için bu EK Protokolleri imzaladık. İlk defa, yürürlükte olan bir sözleşmenin ücret zammını öne çekme başarısı gösteren sendika Öz Sağlık-İş oldu. Biz bunun derdi ile dertlendik, gittik çalıştık, çabaladık, anlattık, izah ettik. Diğer sendikalar bizi izlediler. Talep bile etmediler Ama biz bu sorunu çözüp protokol imzalayınca her başarının sahibinin Çok olması gibi, bunu da sahiplenmeye çalışanlar oldu. Sıkıntı yok, sahiplensinler İşçi zaten görüyor, işçi zaten biliyor. Gereksiz kalabalığı da görüyor, emekçinin derdini, sıkıntısını kendi derdi gibi görenleri de biliyor. Ellerini ovuşturup ayağımızın sekmesi için dua edenleri de görüyor. Sendikal başarılarını bizim muhtemel başarısızlıklarımıza endeksleyip, sevinmeye hazırlananları da görüyor.

Ama Elhamdülillah olmadı olmayacak da… Bizler bu kadar çaba harcarken, bu kadar koşup sağlık ve sosyal hizmet işçisi için en iyisini. en doğrusunu, en güzelini en kazanımlısını talep ederken Rabbim elbette bu çalışmaları boşa çıkarmayacak… Çıkarmadı da… Geçirdiğimiz ara dönemde herkesin gözü üzerimizdeydi. Yalan yanlış bilgilerle insanların kafasını bulandırmaya çalıştılar iftira attılar, yalan söylediler ama biz ne yaptık, Devletimize hukuka güvendik. Adalet duygumuzun örselenmesine izin vermedik. Sabrettik teşkilatımız Sendikasının etrafında kilitlendi daha da güçlenerek çıktık bu süreçten. Birlik ve beraberliğimiz dillere destan oldu ve emeğin en güzel hikayesini sizlerle birlikte yazmaya devam ettik…

“AKILCI, BİLİMSEL, AKADEMİK VE İNSAN MERKEZLİ BİR SENDİKAL ANLAYIŞLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Demin söyledim ya; 10 yıla 100 yıllık sendikacılık sığdırdık diye çünkü bizim yürüttüğümüz sendikal anlayışın hayalini bile kuramayanlar, sağlık ve sosyal hizmet işçisine suni gündemler, algılar oluşturuyorlar ama biz akılcı, bilimsel, akademik ve insan merkezli bir sendikal anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Sorunlarımıza ilişkin Çalıştaylar, paneller, seminerler düzenliyoruz. Yönetim erkine teklifler öneriler götürüyoruz. Sadece üyemiz için değil, işkolumuzdaki tüm emekçiler için çalışıyoruz, çaba harcıyoruz. Biz biliyoruz ki, sadece üyemiz değil, üyelerimizin çoluk çocuğu ailesi de bize emanetAcı günü, hüznü, sıkıntısı, mutlu günü sevinci huzuru da bize emanet…Bu depremde de böyle oldu… Bu pandeminin ağır zor şartlarında da böyle oldu

“MAZLUM VE MAĞDURLAR İÇİN DE BÜYÜK SENDİKAL HEDEFLER ORTAYA KOYDUK”

Tabi biz bunları yaparken mazlum ve mağdurlar için de büyük sendikal hedefler ortaya koyduk. Dedik ki, her mağdurun, her mazlumun Öz Sağlık-İş’ten, HAK-İŞ’ten alacağı vardır. Gazze ve Filistin mesela… Dünya tarihinin en büyük soykırımının yaşandığı Gazze için dualarımıza eylemlerimizi kattık, haykırdık meydanlardan, katil devlet İsrail’i lanetledik. Oradaki kardeşlerimizin bir yandan bombalarla katledilmesine, bir yandan açlıkla mücadelesine maddi-manevi yardımda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Suriye de, dünyanın neresi olursa olsun sırf Müslüman oldukları için cendereye sıkıştırılmış, zulüm gören mazlumların derdini de görmezden gelmedik. frika da susuz kalmış bebeler için su kuyusu açtırdık

Henüz savaş başlamadan Gazze’de Fiziksel Engelli yetim çocuklar için bir okul ve rehabilitasyon merkezi yaptırdık. 350 öğrencinin hem eğitim alıp hem tedavi görmelerine imkân açtık  Okulumuz eğitime başlamıştı ama savaş yüzünden şimdi eğitim yapılamıyor. Şimdi de 200 Gazzeli  aile okulumuza sağınmış yaşam mücadelesi veriyor. Bunların hepsi bizim görevimiz, sorumluluklarımız.

Sendika olarak bu sorumluluklarımızı yerine getirirken, sizlerin bizlere ödemiş olduğunuz aidatlarla yapıyoruz. Bize hep şu eleştiri geliyor, başkanım aidatları düşürseniz, aidatlar yüksek. Biz sizden tam aidat alıp, tam hizmet veriyoruz. Hem sendikal kazanımlar için tam hizmet veriyoruz, hem de sizler adına infak ederek yardımlaşmaya katkı sağlamış oluyoruz. Aidatlarınız Sendikal faaliyetlerin düzgün yürütülmesi adına, şefkat ve merhamet elinizin sadak-i cariyelerle taa oralara, Müslüman mağdur kimsesizlere ulaşmış oluyor.

Bugün Şubemiz adına, Sendikamız adına en güzel gün şölenimiz var, heyecanımız var.

Demokratik teamüllerin hepsini yerine getirerek gelmiş olduğumuz bir  Şube Genel Kurulumuz var. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yapılacak seçimlerle oluşacak yönetimlerimize başarılar dilerim.

Bizler birlik ve beraberliğimize sahip çıkıp, omuz omuza bu davayı sırtlanıp, mücadelemizi bir ve beraber olarak verirsek Öz Sağlık-İş sendikası, bugün de, gelecekte de sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin en büyük umudu olmaya devam edecektir. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a  emanet olun.”  

KATILIMCILAR SALONU SELAMLADI:

AK PARTİ BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DOÇ.DR. MUHAMMED EMİN DEMİRKOL:

Hazirunu selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç.Dr. Muhammed Emin Demirkol, daha önceki İl Sağlık Müdürlüğü süresinde Bolu’da Sağlık alanında gönüllere dokunur işler üretmeye çalıştıklarını belirterek bu süreçte özellikle Öz Sağlık İş Sendikasının desteğini her daim gördüğünü ifade etti.

ESKİ TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI FATİH METİN:

Türkiye’nin en büyük 3. ve kendi iş kolunun lideri olan Öz Sağlık İş Sendikamızı tebrik eden Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Filistin’de ki İsrail Zulmüne de değindi.

HİZMET-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CELAL YILDI

Hizmet-İş Sendikasının Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, HAK-İŞ’ bağlı sendikaların örgütlenme süreçlerindeki mücadelelerinden bahsederek, Şube Başkanı Hacer Çınar’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılım sağladığı bir programda yaptığı konuşmada taşeron işçilerin kadro talebini iletmesinin kadro sürecine olan katkısından bahsetti. Kadroya geçiş sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

BOLU İL MÜFTÜSÜ HÜSEYİN DEMİRTAŞ:

Çalışmayı temele almanın önemini ifade ederek konuşmasına başlayan Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, HAK-İŞ ve Öz Sağlık-İş Sendikasının önemine değindi.

ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI BOLU ŞUBE BAŞKANI İSMET YILMAZ:

HAK-İŞ’e bağlı sendikalarla birlikte yaptığı çalışmalardan memnuniyetini ifade eden Öz Orman-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı İsmet Yılmaz, . Geçmiş dönem görev yapan yönetime teşekkür ederken yeni seçilecek olan yönetime de şimdiden tebriklerini ileterek konuşmasını tamamladı.

KADIN KOMİTE BAŞKANI SATI İLMEN:,

Genel Kurulda salonu selamlayan Bolu Kadın Komite Başkanı Satı İlmen:

“Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığı-Kadın Komitesi olarak hepinizi saygı ile selamlıyorum. Şehrimize hoş geldiniz, bizleri şereflendirdiniz.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın ve Genel Başkanımız Devlet Sert beyefendinin

Kadın İşçi

Kadın Üye

Sendikacı Kadın Kimliği

Sendikal kadrolarda yönetici kadın olgularına vermiş oldukları kıymeti, bizler ilimiz Bolu da bizzat yaşayarak müşahede ediyoruz.

Bizlere büyük destek veren, kadın çalışan ve kadın üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz. Biz de şube başkanımız ile gurur duyuyor, genel kurulda Kadın Komite Başkanlığı olarak Bolu Şube Başkanımız Hacer Çınar başkanımıza başarılar diliyoruz..

Bizler Öz Sağlık-İş Bolu Şubemizin kadın üyeleri olarak şubemizin tüm kademelerde, komitelerinde görev  alıyoruz. Kadın Komite Başkanlığı olarak, STK’larla olan ilişkileri, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine kadın üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, Şube Başkanlığımıza aktarıyoruz. İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor, hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyor, onların terkedilmiş mahzunluklarına “KADIN ELİ” uzatıyoruz. Bizler Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlarıyız. Bizler bu topraklar için, devletimizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ANADOLU kadınlarıyız.

Sizleri ilimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kadın Komite Başkanlığı  olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube başkanımız Hacer Çınar’ın yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

BOLU ŞUBE BAŞKANIMIZ HACER ÇINAR GENEL KURULU SELAMLADI,

Genel Kurula katılan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Bolu Şube Başkanı  Hacer Çınar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sendikamız Öz Sağlık-İş gerek örgütlenme ağının büyüklüğü gerekse işkolumuzun teşkilatlanma istatistikleri açısından Türkiye’nin en büyük sendikalarından birisidir.203 bin üyesi ile işkolumuzun lideri, işçi sendikaları arasında da Türkiye’nin en büyük 3. İşçi sendikasıyız.

Bizlere bu onuru, bu gururu yaşatan başta Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Merkez yönetimimiz olmak üzere, ülkenin bir başından diğerine uzanan büyük Öz Sağlık-İş teşkilatlarımıza, temsilcilerimize, en başta da üyelerimize Bolu Şube Başkanlığı olarak bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Bizler sağlık ve sosyal hizmet işçileriyiz. Gerek çalışma düzenimiz gerekse önceliklerimiz diğer işkollarında görev yapan arkadaşlardan farklı. Biz bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan Sağlık İşçileriyiz… Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz.

Elbette görevimizi yapıyoruz ama bizler bunu yerine getirirken vicdani sorumluluklarımızı, gece gündüz demeden yapmış olduğumuz fedakârca çalışmalarımızın da hakkının teslim edilmesini bekliyoruz. Onurlu bir sendikal yapının, ilkeli, kararlı, milli duruş sergileyen bir Konfederasyonun mensubuyuz.  Ülkemizin her bir yanında sürdürdüğümüz bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

Bugün Bolu Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk, sendika içi demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuk. Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı Hakk’a, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir. Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni ile 10. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Öz Sağlık-İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır.

Bugün burada demokrasi sevincimize ortak olduğunuz ve bu güzel tabloda yanımızda bulunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

ŞUBE BAŞKANLIĞINA HACER ÇINAR SEÇİLDİ

Sendikanın Bolu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, Şube Başkanlığı için mevcut Başkan Hacer Çınar seçildi. Şube Yönetimi ise Gülşen Gürgen ve Ayhan Uysal’dan oluştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •