SON DAKİKA

MUDURNU TRT HABER'DE

TRT Haber’de yayınlanan Yakın Rotalar programının bu haftaki durağı Bolu’nun ilçesi Mudurnu oldu. Programda Mudurnu’nun tarihinden, yöresel lezzetlerinden, tarihi konaklarından bahsedildi.

MUDURNU TRT HABER'DE
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Sevgi PİLGİ

Sunuculuğunu Deniz İyidoğan’ın yaptığı  TRT Haber Yakın Rotalar adlı Program’da bu hafta  Mudurnu ilçesi tanıtıldı.

Programda Mudurnu çarşısı, ilçenin yöresel ürünleri, Kaşık sapı, basma helva gibi tescilleri tatları, Mudurnu’nun meşhur demirciler, bakırcılar çarşısı tanıtıldı.  Mudurnu şehrinin tarihi, ahi kenti hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Mudurnu’nun tarihine ışık tutan 135 yıllık tarihi bir konak olan Pertev Naili Boratav Kültür evi de haberde yer aldı. Programda Yıldırım Bayezid camisinden de bahsedildi. 

GÖRENLERİ KENDİSİNE HAYRAN BIRAKIYOR

Mudurnu’nun tarihi hakkında konuşan Deniz İyidoğan,  “Tarihi ve kültürel dokusunu korumuş eski bir Osmanlı kasabası burası. Türkiye’nin sakin şehirlerinden birisi olan Mudurnu, birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Mudurnu evleri koruma altına alındı. Tarihi Ahi Kenti Mudurnu ismiyle 2015 yılında UNESCO’nun geçici listesine giren ilçe, bugün bozulmamış dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakıyor” ifadelerine yer verdi.

Programda ayrıca Ahilik kültürü ve esnaf duası da anlatıldı. Sunucu Deniz İyidoğan, Mudurnu esnafı ve halkının misafirperverliğinden de bahsetti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.