HABER: GÖKHAN AKSOY
Abant Gölü, Bolu ilinin Mudurnu ilçesindeki bir heyelan set gölüdür. Bolu'nun 35 kilometre güneybatısında, yaklaşık 1328 metre yükseklikte konumlanan göl, 125 hektarlık bir alan kaplar. Suları tatlı olan gölün en derin yeri 18 metredir.
Abant Gölü, Batı Karadeniz bölümü dağlarının ikinci sırasını oluşturan, Abant ve Keremali dağları üzerinde yer alır. Abant Deresinin vadisinde oluşan bir heyelan gölüdür. Gölden çıkan fazla sular Abant Deresi ile Bolu Çayına dökülür.
Gölün çevresi hem hayvansal hem de bitkisel açıdan büyük zenginliğe sahiptir. Bu sebeple koruma altına almak için 1988 yılında Tabiat Parkı yapılmıştır.
Abant Gölü'nün doğal güzellikleri ve çevresindeki hayvan yaşamı, ziyaretçilere ilham veren bir deneyim sunar. Tavşanlar, karacalar, ayılar, yaban ördekleri, keklikler ve daha birçok canlı türü bu bölgede bulunur. Ayrıca, gölün derinlikleri berrak ve görülebilecek kadar durudur.
Abant Gölü, yeraltında meydana gelen tektonik çöküntüler sonucunda büyük taş bloklarının vadiyi doldurmasıyla oluşmuştur. Deniz seviyesinden yüksekliği 1328 metredir.
Ormanlık bir alanda bulunan göl, bol oksijen ve dinlenme imkânı sunar.
Göl ve çevresi 1196 hektarlık alan Tabiat Parkı olarak işletilmektedir.
Abant Gölü kış aylarında soğuk iklim koşullarından dolayı tamamen donar.
Abant Gölü'nün eşsiz manzarası ve doğal yaşamı, ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Abant'ta kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı
Bolu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından Abant Gölü Milli Parkı'nda yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı.
Bolu'da gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında derecelere düşmesinin ardından etkili olan yağmur, kar yağışına dönüştü. Abant Gölü Milli Parkı'nda da gece kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte Abant'ta yeşil alanlar ve çam ağaçları beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu milli parka gelen tatilciler göl çevresinde karla kaplı alanlarda piknik yaparken, çocuklar da şambrelle kaymanın keyfini çıkardı.