SON DAKİKA

Japon deprem uzmanı Moriwaki o bölgeyi uyardı: Bolu'da etkilenebilir!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için deprem uyarısında bulundu.

Japon deprem uzmanı Moriwaki o bölgeyi uyardı: Bolu'da etkilenebilir!
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Deprem Tehlikesi Devam Ediyor

Türkiye son günlerde sarsılmaya devam ediyor. Çanakkale, Kahramanmaraş, Hatay ve Muğla'da meydana gelen depremler, birçok ilde endişe yaratıyor. En son 4 Mart'ta Çanakkale'de yaşanan 4,9 büyüklüğündeki deprem, özellikle İstanbul başta olmak üzere çevre illerde paniğe neden oldu. Bu durum üzerine Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için kritik bir uyarıda bulundu.

"Her An Deprem Olabilir"

Amasya'daki Merzifon 7. Kitap Fuarı'nda konuşan Moriwaki, Çanakkale'de gerçekleşen depremi önceden tahmin ettiğini belirtti ve Marmara Bölgesi için "Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun" çağrısında bulundu. Özellikle Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi bölgelerin risk altında olduğunu vurgulayan Moriwaki, halkı depreme karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Deprem Hazırlığı Önemli

Depremin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Moriwaki, binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine dikkat çekti. Deprem çantası, su şişesi, toz maskesi gibi temel ihtiyaçların bulundurulmasını tavsiye eden Moriwaki, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Yerel Yönetimden Önlem Adımları

Fuarın düzenleyicisi Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, ilçede 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı. Ayrıca, ilçenin deprem riskine karşı önlem almak adına imar revizyon çalışmaları yapacaklarını belirtti. Başkan Kargı, zemin sıvılaşma riskini temel alan bir imar planı hazırlayarak kentin yapılaşmasında daha güvenli adımlar atmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.