SON DAKİKA

Gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Otomobilde ÖTV Zammı

Gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Otomobilde ÖTV Zammı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ile bugünden itibaren geçerli olmak üzere ÖTV oranları yeniden belirlendi. Yapılan son düzenlemeyle birlikte araç fiyatlarındaki değişiklik şöyle gözlemlendi. Gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle  birlikte araç fiyatlarında motor silindir hacmi aralıkları ve özel tüketim vergisi matrahları esas alınarak düzenlemeye gidildi. İşte son düzenlemeden sonra araç fiyatlarıdaki değişiklikler...

YÜZDE 277'YLE AÇIK ARA DÜNYA REKORU

Yapılan son düzenlemelerden sonra KDV ile birlikte en üst otomobil vergisi yüzde 277'e yükselerek açık ara dünya rekoru kırdı.

170 BİN TL'LiK ARABAYI 641 BİN TL'YE ALIYORUZ

Saadet Partisi Ayaş İlçe Başkanı Cengiz Zeyrek'in Türkiye'de otomobillerin üzerindeki vergi yükünü vurgulamak için sosyal medyada paylaştığı, “Ali araba almak için bayiye gitti. 100 bin TL'lik aracı toplam vergiler ve bankadan aldığı krediye ödeyeceği faizle 430 bin TL'ye alıyor. Yani Ali 1 araba kendine, 2 araba devlete, 1 araba da bankaya aldı” mesajı geçtiğimiz haftalarda gündem olmuştu. Yapılan son değişiklikler birlikte 170 bin TL lik araba Cengiz Zeyrek'in hesabını da geçerek 641 bin TL'ye çıktı.
Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.