SON DAKİKA

Emeklilerin gözü Bayram ikramiyesi artışında!..

Emekliler bayramda olsun alacakları ikramiyeler ile biraz rahatlamak torunlarına harçlık vermek, gelen misafirlerine ikramlık almak derdindeler.

Emeklilerin gözü Bayram ikramiyesi  artışında!..
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeni yılın gelmesiyle birlikte  SSK, Bağkur, memur ve emekli maaşları belli oldu. Emekliler yılın ilk altı ayı itibarıyla yüzde 15.75’lik maaş farkını hak ettiler. Buna göre en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL olurken, en düşük memur emeklisi aylığı ise 19 bin 617 liraya çıktı. Emekliler bayramda olsun alacakları ikramiyeler ile biraz rahatlamak torunlarına harçlık vermek, gelen misafirlerine ikramlık almak derdindeler.

Tüm kesimlere yapılan maaş zamlarının ardından 16.5 milyon emekliyi ilgilendiren ikramiyeler için bekleyiş başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart’ta, Kurban Bayramı ise 6 Haziran’da kutlanacak. 2024 yılında bayram ikramiyeleri 2 bin TL’den 3 bin liraya yükseltilmişti.

Birkaç gündür emekli ikramiyelerine artış yapılabileceğine dair gelişmeler basına yansıyor. Peki bayram ikramiyeleri artar mı? 3 bin TL olan ikramiye tutarının artması durumunda yeni ikramiye tutarı ne kadar olur?

YENİ EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLAMASI BEKLENİYOR?

Konuyla ilgili  açıklamalarda bulunan Ekonomistler açıklamaları şu  şekilde “2018 yılında başlayan emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi bu yıl da devam edecek. Şu an itibarı ile 3000 TL olan bayram ikramiyesi düzeyinin en az 4500 TL ile 5000 TL civarına çıkmasını bekliyoruz.”diye görüş belirttiler.


 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •