Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz iki yeni komisyon daha kurulması için önerge vereceklerini söyledi. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ve Turizm ve Kültür Komisyonu’na ihtiyaç olduğunu belirten Beykoz “Önümüzdeki ay önerge de vereceğiz” dedi.
Haber: Kasım Şahin- Kader Demirbaş
CHP Bolu İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz iki komisyon daha kurulması için önümüzdeki ay önerge vereceklerini söylerken “İki komisyon kurulamamış yıllardır ihmal edilmiş. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri olarak diğer illeri incelediğimizde 8- 10 tane komisyon var. Bir ilin olmazsa olmazları var. Bunların başında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun mutlaka ayrılması lazım. Bolu’da bu komisyon yok. Önümüzdeki ay önerge de vereceğiz. Bu önümüzdeki dönem nisanda hayat geçirmeyi planlıyoruz. Biz önergemizi vereceğiz. Umarım bolu bu anlamda elini çabuk tutar ve bu komisyonları kurarız. İkincisi turizm ve kültür. Bolu’nun tarihi yok. Oysaki Bolu da çok önemli iki tane ipek yolu var. Biri Kıbrıscık Seben üzerinde Mudurnu’ya giden biri de Yeniçağa’da” ifadelerinde bulundu.
“BOLU’NUN TARİHİNİ ORTAYA ÇIKARMALIYIZ”
Turizm ve Kültür Komisyonu ilke Bolu’nun tarihini ortaya çıkarmalıyız diyen Erhan Beykoz “Bunların acil olarak kurulması lazım. Mengen’de Yunus Emre’nin mezarı olduğuna dair bir çalışmamız var. O da yarım kaldı çünkü komisyonumuz yok. Bir yıldır bir arpa boyu yol alamadık. Yukarı çamlı köyünde göbekli tepe gibi bir tepenin varlığından bahsediliyor. Yıllardır bolu kültür ve turizm şehri olacak diyoruz. Hangi kültür? Bu üç tepeden oluşuyor. Karga Tepesi, Fırka Tepesi ve Hisar Tepesi. Karga Tepesi zaman içinde yok oldu. Fırka Tepesi katlı otoparka çevrildi. Bir tek tepemiz kaldı. Eski yönetim eğer biraz daha kalsaydı belki Hisar Tepesi’ni de yerle yeksan edecekti. Bu bir şans, Bolu’nun tarihini ortaya çıkarmalıyız.Gerede’de bir kilise var onu restore ediyorlar. Yeniçağa’da bir kilise var Seben’de Kaya Evleri var. Bolu’nun tarihi çok güçlü bir yapıya dayalı. Biz gençlerimize çocuklarımıza net bir bilgi veremiyoruz. Öyle bir altyapımız olmadığı için” dedi.
“TOKADİ HAYRETTİN’DE ÇIKAR ÇATIŞMALARI VAR”
Tokadi Hayrettin Türbesi’ni Akşemseddin Türbesi gibi inanç turizminde kullanamayacaklarını söyleyen Beykoz “Biz bu kiliseleri gün yüzüne çıkardığımızda yabancı turistlere hitap edeceğiz. İnanç turizmi hem yerli hem yabancı turistlere hitap edecek. Yabancı turistler geldiğinde kendi ibadethanelerini görecekler. Ciddi anlamda ekonomik katkı sağlayacaklar. Yerli inanç turizminde ise Akşemseddin’i biz sadece inanç turizmi olarak kullandık. Tokadi Hayrettin buraya sokmamız mümkün değil. Şu anda çıkar çatışmaları var