SON DAKİKA

ALPAGUT ŞAMPİYONASI'NDA BOLU RÜZGARI
BOLU'YA ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜLER

2023 Alpagut Türkiye Şampiyonasında Turan Dövüş Sanatı dalında Bolu’yu temsil eden Arena 14 Spor Kulübü sporcuları, Bolu’ya şampiyonlukla geri döndü.

Özel Haber
BOLU'YA ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜLER
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Sevgi PİLGİ- Kadir ŞAHİN

2023 Alpagut Türkiye Şampiyonası, çeşitli illerden gelen 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Mudanya Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 2023 Alpagut Türkiye Şampiyonasında Bolu’yu temsil eden Arena 14 Spor Kulübü sporcuları Bolu’ya şampiyonluk kazandırmalarının yanı sıra, sporcular dereceyle geri döndü.

Türkiye şampiyonasından derece ile dönen ‘Turan Dövüş Sanatı’ Bolu İl Temsilcisi Muhsin Çakır, öğrencilerini yakında gerçekleşecek olan dünya şampiyonluğuna hazırlıyor. Çakır, dünya şampiyonluğuna katılmak için maddi olarak yardıma ihtiyaçları olduğunu ve destek beklediklerini söyledi.

“HEP BERABER BU BAŞARIYI SAĞLADIK”

Amaçlarının dünya şampiyonluğu olduğunu söyleyen Turan Dövüş Sanatı’ Antrenörü Muhsin Çakır, “11-12 Kasım’da Bursa’nın Mudanya ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Alpagut şampiyonasına katıldık. 25 ilden 33 kulübün, 250 sporcunun katılmasıyla mücadele gerçekleştirildi. Biz Bolu’dan 10 sporcu ile katıldık. Müsabakalarda 2 altın, 2 gümüş 6 bronz madalya kazandık. Mücadele baya hırslı ve çetin geçti. Sporcularımızdan Mert Sarı, kendi kilosunda şampiyon oldu. Emir ikincilik aldı. Melike 3. Erol 3. Oldu. Bunun yanı sıra diğer arkadaşlarımız, Çınar, Emirhan, Ömer, Fahrettin 3. oldu. Her birini tek tek tebrik ediyorum. Yardımcı antrenmanlarım, Tülay, Tayfun İsmail ve Olcay hep beraber gayret göstererek bu başarıyı sağladık” ifadelerine yer verdi. 

“MADDİ OLARAK DESTEK İSTİYORUZ”

Türkiye genelince caymaz kategorisinde yarıştıklarını belirten Muhsin Çakır, “33 kulübün arasında 3. olmayı başardık. 3 hafta sonra dünya şampiyonası var. Yine tüm hızımızla antrenmanlara devam ediyoruz. Dünya şampiyonluğuna katılmak istiyoruz ama maddi olarak yardıma ihtiyacımız var. Bu konu hakkında maddi olarak destek istiyoruz. Sponsor olmalarını işitiyoruz, büyük şirketlerden, STK’lardan vs. sonuç olarak Bolumuz için mücadele ediyoruz. Katılımcı olarak tek sporcu 50 dolar. Bunları karşılamak zor. Aile desteği ile bir yere kadar oluyor. Bir senedir antrenmanlarımız devam ediyor. Biz Bolu’muzu onurlandırmak, gururlandırmak istiyoruz. Bu şampiyonasında bunu gösterdiğimizi düşünüyoruz. Müsabaka için gece yola çıktık. Sporcularımızı tekrar tebrik ediyorum. Bu yorgunluğa rağmen iyi mücadele ettiler. Büyük kulüplerden destek alan kulüpler var. Onlar bir gün öncesinden gelip müsabakaya çıktı. Biz dinlemeden yarıştık. Hem kalacak yer hem yiyecek. Yakıt b, bu problemimiz büyük yük sizden destek bekliyoruz Daha fazla destek görürsek Bolu’yu Alpagut klasmanında büyük başarılar getireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Alpagut Turan Dövüş Sanatı Yardımcı Antrenörlerden Tülay Zeybek “2 kadın sporcumuz ile müsabakalara katıldık. 2’de 2 başarı gösterdik. Maalesef arkadaşımız Melike kendini sakatladı. Selen arkadaşımız İstanbul’dan kendi imkanları ile geldi. Şu an dünya şampiyonluğumuz var, ona hazırlanıyoruz. İnşallah onda da başarı göstereceğiz. Tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ALPAGUT TURAN DÖVÜŞ SANATI’NA BEKLİYORUM” 

Yardımcı Antrenörlerden İsmail Güneri ise, “Türkiye şampiyonasında ilimizi güzel bir şekilde temsil ettik ve bundan sonraki süreçte de temsil etmeye devam edeceğiz. Sporcularımız Erol Akkaya, Mustafa Emir Danaoğlu, Hasan Mert Sarı, Melike Kaypaklı derece ile döndü. Bolumuzun gençlerine buradan çağrıda bulunuyorum. Dışardaki zararlı faaliyetlerden uzak durun ailenizi ve milletinizi onurlandırmak için hepinizi Alpagut Turan Dövüş Sanatı’na   bekliyorum” dedi. 

 TÜM SPORCULARIMIZ ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ÇOK HEVESLİ. 

Yardımcı Antrenör Tayfun Çevik ise şunları dedi: “Arena 14 spor kulübü olarak faaliyetlerimizi göstermekteyiz. Antrenmanlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye şampiyonluğunda iyi sonuçlar aldık. Önümüzdeki süreç çok önemli bizim için. Dünya şampiyonluğuna götüreceğimiz sporcularımız var. Bu sebepten dolayı en iyi şekilde hazırlanmak için elimizden gelen tüm enerjiyi sarf ediyoruz. Güzel bir sonuç almamızı temenni ediyorum. Tüm sporcularımız şampiyon olma konusunda  çok hevesli.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.