SON DAKİKA

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Bolu'da Kanatlı Denetimi Yapıldı

​Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuluçkahane ve damızlık kanatlı yönetmeliği gereği, kanatlı hayvanların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla denetim yapıldı.

Bolu'da Kanatlı Denetimi Yapıldı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kuluçkahane ve damızlık kanatlı işletmelerinin hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğunu denetlemek için her damızlık yumurtacı kümese yılda en az iki kez denetim gerçekleştirilecek. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Damızlık kanatlı broiler işletmelerinde sağlık sertifikasına esas olmak üzere 2024 yılında veteriner hekimlerimizce gerçekleştirilen 156 denetimde  kan, çevresel svap, tracheal svap, kloakal svap ve çorap svap  olmak üzere 119.295 numune alınarak bölge veteriner kontrol araştırma enstitüsüne  gönderilmiştir. Denetimlerimiz, halk sağlığını ve hayvan refahını koruma hedefi doğrultusunda titizlikle devam edileceği” ifadelerine yer verdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •