Bolu Ziraat Odası yaptığı açıklamada;Bolu genelinde Biçer Döver, Biçim ve Balya yaptırma fiyatlarını belirlediklerini duyurdu.
Bolu Ziraat Odası yaptığı açıklamada “Bolu genelinde Biçer Döver Biçim ve Balya yaptırma fiyatlarını belirlemek üzere 04 Temmuz 2025 Cuma günü Tarım İl Müdürlüğü Toplantı salonunda Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Çağrı CİVAN , Ziraat Odası Başkanı Turan CEBECİ ve Biçer Döver Operatörleri’ nin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.”denildi.
Yapılan açıklamada "Toplantıda ayrıca TMO’nun bu yılda’da İlimizde Buğday, Arpa alımı yapacağı alımların, tahminen 09.07.2025 tarihinde başlayacağından, dane nem oranlarının yüksek olmaması için hasat tarihlerine ve hasat kriterlerine dikkat etmeleri bu nedenle üreticilerimizin erken biçim yapmamaya özen göstermeleri nem oranını dikkate almaları önemle vurgulandı, yapılan İstişare toplantısında aşağıdaki tavsiye kararları alınmıştır.
İlimizde Hasat Başlangıç Tarihleri; Arpalar için 01/07//2025, Buğdaylar için; 10/07/2025
İlimiz Hububat Biçim Fiyatları ;Taban ve Düz araziler için 360,00 TL/dekar,Meyilli ve Yatık araziler için 380,00 TL/dekar
Balyalama ücreti 30,00 TL/adet olarak belirlenmiştir."denildi.

































