SON DAKİKA

Bakan Şimşek'ten yatırımcılara dikkatli olun uyarısı geldi

Bakan Şimşek'ten yatırımcılara dikkatli olun uyarısı geldi
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlık seviyesi düşük olan yatırımcıların sermaye piyasalarında temkinli olmaları gerektiğini vurguladı. Şimşek, "Sermaye piyasalarında finansal okuryazarlık dönemini başlatıyoruz." diyerek, finansal okuryazarlık alanında atılacak adımlardan bahsetti.

Yurtiçi Tasarruf Oranlarının Artırılması Önemli

Şimşek, ülkelerin kalkınma stratejisi açısından yurt içi tasarruf oranlarının artırılmasının ve bu tasarrufların finansal piyasalar aracılığıyla reel sektör firmalarına doğrudan aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Savunmasız Kalan Yatırımcı Zarara Uğruyor

Düşük finansal okuryazarlık seviyesine sahip bireylerin risk yönetimi yapmakta zorlandığına ve bu durumun yatırımcıları zarara uğratabileceğine işaret eden Şimşek, finansal okuryazarlık düzeyinin artırılmasının önemini vurguladı.

Kadınlara Yönelik Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Şimşek, kadınlara yönelik finansal okuryazarlık eğitimine de önem verdiklerini belirterek, Sermaye Piyasaları ve Finans Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin açılması gibi projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Bu kapsamlı adımların, sermaye piyasalarına katılımı artırarak ve yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasını sağlayarak, finansal piyasaların daha istikrarlı bir seviyeye ulaşmasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.


HABER MERKEZİ

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.