SON DAKİKA

ATM'lerde Nakit Çekim Limiti 10 Bin TL'ye Yükseltildi

ATM'lerde nakit çekim limitlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Birçok banka, önceki 5 bin lira olan nakit çekim limitini artık 10 bin liraya çıkardı. Bazı bankalar ise bu limiti 7 bin 500 ila 15 bin liraya kadar yükseltti.

ATM'lerde Nakit Çekim Limiti 10 Bin TL'ye Yükseltildi
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Uzun süredir devam eden düşük limitler, bankalara iş yoğunluğu olarak yansıyordu ve müşteriler sıra alarak 5 bin liranın üstünde çekim yapabilmek için banka içinde hizmet almaya çalışıyordu. Yapılan son düzenlemeyle birlikte, ATM nakit çekim limitleri artık 5 bin liradan 10 bin TL'ye çıkarılmış oldu.

Bazı bankaların ise ATM nakit çekim limitini 15 bin liraya kadar yükselttiği görülüyor.

Karekodla nakit çekim işlemlerinde de geçerli olacak olan bu limit artışı, müşterilere bankalar tarafından duyurulmaya başlandı. Bu yeni düzenlemenin, bankalardaki iş yükünü azaltması bekleniyor. Ayrıca, uzun süredir devam eden yüksek enflasyon ortamında kartlara yapılan periyodik limit artışlarına rağmen, nakit çekimlerinde bir düzenleme yapılmaması eleştiri konusu olmuştu.

Kredi Kartlarına Düzenleme Yapılacak mı?

Maaş çekimlerini ATM'den banka kartlarıyla gerçekleştirenlerin yanı sıra, kredi kartından nakit avans çekimlerinde de son dönemde artış yaşandığı görülüyor. Vatandaşların kartlara yüklenmesi, kredi kartı limitleri ve taksitlendirme konularında bir düzenleme yapılacağı söylentilerini beraberinde getiriyor. Ekonomi uzmanları da bu yönde bir düzenleme öngörüsünde bulunuyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.