SON DAKİKA

Asgari Ücrete 2024 Yılında Ara Zam Yapılmayacak: Merkez Bankası Enflasyon Raporu Açıklandı

2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olması, Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda vurgulandı. Ara bir zam beklentilerini boşa çıkaran rapor, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyon sürecine katkı sağlayacak.

Asgari Ücrete 2024 Yılında Ara Zam Yapılmayacak: Merkez Bankası Enflasyon Raporu Açıklandı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Enflasyon Raporundan Çıkan İfade:

Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon raporunda, asgari ücretle ilgili şu ifadelere yer verildi: "2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir."

Yılda Bir Kez Güncelleme Yapılacak:

Raporda, son yıllarda asgari ücretin yılda iki defa güncellenmesinin talep etkisinin arttığına dikkat çekilerek, "2024 yılında asgari ücretin yılda bir kez güncellenecek olması, parasal sıkılaştırmanın etkinliğine yılın ikinci çeyreğinde katkı sağlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'ın Mesajları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptıkları açıklamalarda, 2024'te asgari ücrete tek bir zam yapılacağını belirtmişlerdi.

Merkez Bankası'nın enflasyon raporu, asgari ücrete dair beklentileri netleştirirken, konuyla ilgili takip edilecek gelişmeler merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.