SON DAKİKA

Araç Alım Satımında Yeni Uygulama: Kusurlu Araçlar İçin Tahkim Mekanizması Devreye Girdi

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), araç alım satımındaki kusurlu araç sorunlarına çözüm getirmek amacıyla önemli bir adım attı. MASFEDTAM adıyla kurulan tahkim mekanizması, kusurlu araçlarla ilgili uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülmesini sağlayacak.

Araç Alım Satımında Yeni Uygulama: Kusurlu Araçlar İçin Tahkim Mekanizması Devreye Girdi
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Özellikle ikinci el araç alımlarında sıkça karşılaşılan sorunlar, artık MASFEDTAM tarafından çözüme kavuşturulabilecek. Başvuruları kabul etmek için Adalet Bakanlığı'ndan arabuluculuk yetkisi alan MASFEDTAM, kusurlu araçlarla ilgili yaşanan sorunları hızlı bir şekilde çözüme ulaştıracak.

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, araç alım satımlarında sıkça karşılaşılan sorunlara dikkat çekerek, tahkim mekanizmasının bu tür sorunların önüne geçmede önemli bir adım olduğunu belirtti. Kurulan disiplin kurulu sayesinde, geçmişte 600'den fazla başvurunun çözüme kavuştuğunu dile getirdi.

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç ise vatandaşların başvurularını hızlı bir şekilde değerlendireceklerini ve sorunları en fazla bir hafta içinde çözmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, tahkim sürecinin detaylarına vatandaşların internet üzerinden ulaşabileceğini belirtti.

Başvuruların karşılıklı anlaşmalar ya da mağdurun başvurusuyla başlayacağını ifade eden Kılınç, belirlenen zararların ödenmemesi durumunda icra takibi başlatılacağını açıkladı. Ayrıca, tahkim ücretinin mahkemelere göre daha düşük olduğunu ve MASFEDTAM'ın herhangi bir ücret almadığını belirtti.

Erkoç, MASFEDTAM'ın şu anda sadece Ankara'da faaliyet gösterdiğini ancak yakın zamanda Türkiye genelinde hizmet vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.