SON DAKİKA

Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başlayacağı tarih belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başlayacağı tarih belli oldu
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile müessesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlere destek sağlanması kurulmasına karar verilen Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'tan itibaren başlayacaklarını duyuran Bakan Göktaş, "Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız" dedi.

Bakan Göktaş, Adıyaman'da devam eden deprem çalışmalarına ilişkin de "Ayrıca bildiğiniz gibi geçtiğimiz ekim ayında çocuk evleri sitemizin temellerini Adıyaman'da atmıştık. 2024 yatırım planımızda Adıyamanımız için il müdürlüğü, sosyal hizmet merkezi, kadın konukevi olmak üzere 3 hizmet binamızın temelini atmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde gerekli tüm çalışmaların aralıksız sürdüreceklerini aktaran Bakan Göktaş, "Güçlü ve büyük Türkiye hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Göktaş duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu başvurularının başlayacağı tarih belli oldu - 1. Resim

AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?

29 Kasım 2023'te yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu kanunu; aile müessesesini destekleme, güçlendirme, gençleri sosyal risklere karşı koruma; gelişimlerine ve girişimlerine destek sağlama amacıyla kaynak oluşturmayı hedefliyor.

Fon ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacak. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.