SON DAKİKA

Öğrencilerin istihdamına katkı sağlayacak protokol

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Bolu Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler için MARKA ve Bolu SMMMO ile mesleki eğitimler düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Öğrencilerin istihdamına katkı sağlayacak protokol
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Bolu Meslek Yüksekokulu’nda İşletme, İktisat, Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler için sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla, MARKA ve Bolu SMMMO ile mesleki eğitimler düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Mezuniyet sonrası öğrencilerin iş bulma sürecini kolaylaştıracak uygulamalı muhasebe eğitimine ilişkin detayları içeren protokol; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İİBF ile Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Bolu SMMMO) arasında gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK GELİŞİM VE İSTİHDAM SÜREÇLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLANACAK

Protokol metni BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Bolu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu Müdürü Mesut Çınar ve Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır tarafından imzalandı.

Kalkınma ajanslarının genç istihdamını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler arasında yer alan mesleki eğitimlerle, firmaların insan kaynağı kalitesinin ve üretim/hizmet kabiliyetlerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda BAİBÜ ile yapılan iş birliği çalışması, atölye ve eğitim sürecinde kursiyer olacak öğrencilerin akademik gelişimine ve istihdam süreçlerine büyük katkı sağlayacak. Protokol kapsamında öğrencilere, çalışma hayatında ihtiyaç duyacakları bilgisayarlı muhasebe, mersis uygulamaları, internet vergi dairesi uygulamaları ve benzeri konularda uygulamalı eğitimler verilecek.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.